Yapısal İşbirliği ile İSG Alanında Kapasite Artırılması Projesi’nin Kapanış Semineri Yapıldı

  • Etkinlikler
isg-kapanis-semineri-01

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yürütülen İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında yer alan Yapısal İşbirliği ile İSG Alanında Kapasitenin Artırılması Projesi’nin kapanış semineri, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kaya ev sahipliğinde Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği (AB) tarafından yaklaşık 400 başvuru arasından seçilen 37 projeden biri olarak hibe almaya hak kazanan Yapısal İşbirliği ile İSG Alanında Kapasitenin Artırılması Projesi’nin kapanış seminerine T.C. Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Levent Kibar da katıldı.

Seminer kapsamında Yapısal İşbirliği ile İSG Alanında Kapasitenin Artırılması Projesi Proje Danışmanları Mustafa Bağan ile Serkan Küçük ve Katılım Öncesi, Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı Ağ Sekreteri Michele Dinelli’inin konuşmacı olarak yer aldığı, İSG Projesi ve Politika Belgesi Sunumu, Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği ve AB İş Sağlığı ve Güvenliği konu başlıklarını içeren bir panel yapıldı. Paneli iş dünyası temsilcileri ve İSG uzmanları ilgiyle izledi.


İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Celal Kaya

Yapısal İşbirliği ile İSG Alanında Kapasitenin Artırılması Projesi’nin kapanış seminerinin açılışında konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kaya, bir işletmenin en temel yapı direğinin çalışanlar olduğunu söyledi. Kaya konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Bu nedenle üretim süreçleri başta olmak üzere, tüm iş süreçlerinin olmazsa olmaz bileşeni çalışanlarımızın sağlığını korumak, onlar için sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak hepimizin sorumluluğudur.

İSO olarak bu konudaki sorumluluğumuzun farkındayız ve bu kapsamda sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusundaki tematik alanlarımızdan birisini de “Güvenli Çalışma Ortamı” olarak belirledik. Bu temada değer yaratacak proje ve etkinliklerle ülkemiz iş sağlığı ve güvenliği süreçlerinin iyileştirilmesine katkı sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz.”


T.C. Çalışma ve Soysal
Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve
Güvenliği Genel Müdür
Yardımcısı Levent Kibar

Bu konuşmanın ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen T.C. Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Levent Kibar, 1952 yılında kurulan İSO’nun 23 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sanayi odası olduğunu ve ülke ekonomisi açısından çok önemli bir temsil özelliğine sahip olduğunu söyledi. Kibar konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Genel Müdürlük olarak İSG alanındaki her türlü çalışmanın takipçisi ve destekçisi olduğumuzu belirtme istiyorum. İSO koordinasyonunda yürütülen projenin açılışını büyük bir gururla gerçekleştirmiştik, kapanışını da Bakanlık olarak katılım göstererek aynı gururu yaşıyoruz. Bu değerli projenin her aşamasında katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi istiyorum.

Türkiye çapında İSG alanındaki deneyimlerin en üst seviyede paylaşımı ve sorunlara çözüm önerileri çok kıymetli. Bu sebeple bu tür etkinliklere katılmayı Bakanlık olarak çok önem veriyoruz. İSG kendi içerisinde bilimsel bir disiplin barındıran ve toplumun tümünü yakından ilgilendiren önemli konu. İstihdam, iş gücü, sosyal güvenlik gibi etkenleri içerisinde barındırsa da temelinde güveni ve sağlıklı çalışma ortamında yatmaktadır. İnsana yaraşır çalışma koşullarının oluşturarak iş kazalarını ve mesleki hastalıkları en aza indirmek ve bir kişinin dahil iş kazası nedeniyle hayatını kaybetmemesi en büyük hedefimizdir.”

Açılış konuşmalarının ardından Yapısal İşbirliği ile İSG Alanında Kapasitenin Artırılması Projesi’nin kapanış semineri Proje Danışmanları Mustafa Bağan ile Serkan Küçük ve Katılım Öncesi, Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı Ağ Sekreteri Michele Dinelli’inin konuşmacı olarak yer aldığı panel ile devam etti. Düzenlenen panelin ardından kapanış semineri katılımcıların, İSG alanında yürütülen çalışmalara yönelik sorularını ilettiği soru-cevap bölümüyle devam etti. Konuşmacıların, katılımcılardan gelen soruları yanıtlamalarıyla etkinlik sona erdi.