“Yeşil Mutabakat Eylem Planı” Ticaret Bakanlığı ile İstişare Edildi

  • Etkinlikler
ticaret-bakan-yrd-ziyaret-01

Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir’in de yer aldığı Odakule’deki ziyarete Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdür Yardımcısı Bahar Güçlü ve Bakan Yardımcısı Danışmanı Ömer İnce de katıldı.

Bakan Yardımcısı Tuzcu’ya İSO’nun sürdürülebilirlik çerçevesinde yaptığı çalışmaların ve geleceğe yönelik planlarının anlatıldığı görüşmede Temmuz ayında Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Yeşil Mutabakat Eylem Planı ile ilgili istişareler yapıldı. Yeşil mutabakat konusunda iş planları yapılmasının önemi üzerinde durulurken gelecek dönemde sürdürülebilir finans konusunda dünyadaki kaynaklardan Türkiye’nin nasıl faydalanabileceği konusu da ele alındı.

Toplantıda Türkiye’nin AB mevzuatına pek çok alanda uyumlu olduğu, dolayısıyla Yeşil Mutabakat sürecine diğer ülkelerden daha kolay uyum sağlayacağının altı çizildi. AB’nin Yeşil Mutabakat’ın yol haritası niteliğindeki Fit for 55 belgesini açıklamasının ardından Türkiye’nin Eylem Planı açıklamasının isabetli olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Paris Anlaşması’nın onaylanacağına dair beyanının Türkiye adına güçlendirici adımlar olduğu kaydedildi.

İSO’nun sürdürülebilirlik yol haritası projesi kapsamında 21 Eylül’de açıkladığı “Tekstil Ürünleri Sanayi ve Giyim Eşyaları Sanayi” rehberi hakkında Bakan Yardımcısı Tuzcu’ya bilgi verilirken Tuzcu sektörel rehberlerin geniş kitlelerce tanıtılması konusunda Bakanlığın destek vereceğini iletti. İSO’nun proje geliştirme konusundaki yetkinliği çerçevesinde sektörel konular ile ilgili Bakanlık ile eşgüdüm halinde yeni projeler yapabileceği aktarıldı.