“Demokrasi Kalitemizi Yükseltecek Sevindirici Bir Adım”

  • Basın Açıklamaları
demokratiklesme-aciklamasi

Günlerdir büyük merakla beklenen ‘Demokratikleşme Paketi’, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Açıklamanın yapılmasından hemen sonra İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan da paket ile ilgili düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı. Bahçıvan, “Demokratikleşme Paketi” ile ilgili kamuoyuna şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye genelinde demokratik hak ve özgürlükleri bireysel temelde daha ileri bir noktaya taşımayı hedefleyen demokratikleşme paketi, ülkemizde demokrasinin kalitesinin yükselmesine önemli katkı yapacak adım olması itibariyle sevindirici bir gelişmedir.

Demokratik hak ve özgürlüklerin ülkemizdeki gelişimi açısından atılan bu adımların, ilk ve son adımlar olmadığını düşünmekteyiz. Çağdaş toplumların sahip olduğu demokrasiye doğru giden yolculuğumuz bu paket ile birlikte yeni bir ivme kazanmıştır. Böylece demokratikleşme sürecinin kesintiye uğramaksızın yoluna devam edeceğine dair umutlarımız daha da güçlenmiştir.

Açıklanan bu paket, demokrasimizin kalitesini yükselteceği gibi yaşanmakta olan çözüm sürecini de pekiştirerek ülkemizin yarınlarına daha büyük bir umut ve güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Bu umut ve güvenin bölge ile birlikte tüm Türkiye’ye huzur, ekonomik gelişimimize katkı ve refah getirmesini ümit ediyoruz.”