İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Ağustos 2023 Raporunu Yayımladı

dunyada-PMI-agustos2023-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Ağustos 2023 raporunu yayımladı. Küresel PMI, ağustosta 49,0 değerini aldı ve endeks temmuzdaki 48,6 seviyesine göre hafif bir artış kaydederek sektörün faaliyet koşullarındaki bozulmanın yavaşladığına işaret etti. Dünya imalat sanayi üretimi üst üste üçüncü ay azalırken yeni siparişlerde devam eden zayıflık bu düşüşte etkili oldu. Öte yandan, tüketim malı imalatındaki göreli iyileşmenin desteğiyle üretimdeki daralma önceki aya göre hız kesti ve istihdam sınırlı da olsa arttı.

İmalat PMI endekslerinin açıklandığı 31 ulusal ekonomiden 20'sinde faaliyet koşulları önceki aya kıyasla bozulma gösterdi.

Raporun ayrıntıları şu şekilde:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Ağustos 2023) Attach