İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Aralık 2022 Raporunu Yayınladı

dunyada-PMI-aralik2023-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Aralık 2022 raporunu yayınladı. Küresel PMI, Aralık'ta 0,2 puan düşüşle 48,6'ya geriledi. Böylece son 30 ayın en düşük değerini alan endeks, Eylül'den bu yana eşik değer 50'nin altında seyrediyor. Küresel imalat sanayi üretimi üst üste beşinci ay düşüş gösterdi. Daralmanın hız kesmesine ve beklentilerin hafif iyileşmesine rağmen, yeni siparişlerde hızlanan gerileme, zayıf talep koşullarının sürdüğünü gösterdi. İmalat PMI hesaplanan 31 ulusal ekonomiden 22'sinde imalat sanayiinin faaliyet koşulları kötüleşti ve bu 22 ülkenin yarısında bozulma önceki aya göre derinleşti.

Raporun ayrıntıları şöyle:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Aralık 2022) Attach