İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Haziran 2023 Raporunu Yayımladı

dunyada-PMI-haziran2023-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Haziran 2023 raporunu yayımladı. Küresel PMI haziranda 0,8 puan azalarak son 6 ayın en düşük düzeyi olan 48,8'e geriledi. Endeks, son 10 ay boyunca 50 eşiğinin altında yer aldı ve 2023 ilk çeyrekte ortalama 49,5 olan endeksin ikinci çeyrek ortalaması 49,3 oldu.

Çin'in açılması ve tedarik zincirlerindeki iyileşmenin etkisiyle önceki 4 ay boyunca artan üretim, haziranda yeni siparişlerde hızlanan daralmaya bağlı olarak düşüşe geçti. Özellikle uluslararası ticarette belirginleşen zayıflık, talebi önemli ölçüde baskıladı. İmalat PMI endekslerinin açıklandığı 31 ulusal ekonomiden 20'sinde sektörün faaliyet koşulları bozulma kaydederken bunlardan 17'sinde endeks mayıs ayına göre geriledi.

Raporun ayrıntıları şöyle:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Haziran 2023) Attach