İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Mart 2023 Raporunu Yayımladı

dunyada-PMI-mart2023-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Mart 2023 raporunu yayımladı. Küresel PMI, mart ayında aylık 0,3 puan düşüşle 49,6'ya geriledi. Öte yandan 2022'nin son çeyreğinde ortalama 48,9 olan endeks, 2023'ün ilk çeyreğinde 49,5 ile göreli bir iyileşme kaydetti. Mart ayında küresel sanayi üretimi, ılımlı büyüme eğilimini korurken toplam yeni siparişlerdeki düşüşün yavaşlamaya devam etmesi olumlu sinyal verdi.

İhracat siparişlerinde devam eden zayıflık, toparlanmanın ülkelerin kendi iç talep koşullarından kaynaklandığına işaret ediyor. Öte yandan tedarik zincirlerinde iyileşme ve enflasyonda gevşeme belirtileri sürüyor.

Raporun ayrıntıları şu şekilde:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Mart 2023) Attach