İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Mayıs 2023 Raporunu Yayımladı

dunyada-PMI-mayis2023-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Mayıs 2023 raporunu yayımladı. Küresel PMI, Mart ve Nisan'da olduğu gibi Mayıs'ta da 49,6 olarak ölçüldü. Endeks böylece üst üste dokuz ay 50'nin altında kaldı. Son dört aydır kesintisiz artan üretimde büyüme, Mayıs'ta son 11 ayın en yüksek hızına ulaştı. Ancak bölgeler arasında yüksek ayrışma gözlendi. Asya'nın güçlü performansı, Kuzey Amerika'daki yavaş büyümeyi ve Avrupa'daki daralmayı telafi etti.

Ham maddeye erişimin kolaylaşması, üretim artışının sürmesinde etkili oldu. Tedarikçilerin teslim süreleri belirgin şekilde kısalmaya devam etti ve bu durum hem girdi maliyetlerinin hem de satış fiyatlarının yaklaşık üç yıldır ilk kez düşmesinde etkili oldu.

Raporun ayrıntıları şu şekilde:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Mayıs 2023) Attach