İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Nisan 2023 Raporunu Yayımladı

dunyada-PMI-nisan2023-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Nisan2023 raporunu yayımladı. Küresel PMI mart ayında olduğu gibi nisan ayında da 49,6 düzeyinde gerçekleşti. Endeks böylece üst üste sekizinci ay 50'nin altında ölçüldü. Üretim son üç aydır artmasına rağmen yeni siparişler azalmaya devam etti. Yine de nisan ayında, imalatçıların gelecek 12 aya yönelik üretim beklentilerinde belirgin bir iyileşme söz konusu. İstihdamda da ılımlı artış eğilimi sürüyor.

Tedarik sürelerindeki kısalmanın manşet PMI'yı düşüş yönünde etkilemesi, birçok ülkede endeksin gösterdiği düşüşte etkili oldu. Nisan'da bu etkiyi daha da güçlendirecek şekilde tedarikçilerin teslim süreleri 2009 Mayıs'tan bu yana en sert düşüşü kaydetti.

Raporun ayrıntıları şu şekilde:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Nisan 2023) Attach