İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Şubat 2023 Raporunu Yayımladı

dunyada-PMI-subat2023-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Şubat 2023 raporunu yayımladı. Küresel PMI şubat ayında 0,9 puan artarak eşik değer 50'ye yükseldi. Endeks böylece üst üste 5 aylık daralma sinyali verdikten sonra dünya imalat sanayi sektöründe faaliyet koşullarının yatay seyrettiğine işaret etti. Şubat ayında, küresel üretim hacmi 7 ayda ilk kez büyüme kaydetti. Çin'de salgın tedbirlerinin kaldırılması tedarikçilerin teslim sürelerinde 3,5 yıllık bozulmanın sona ermesini sağladı ve yeni siparişlerde düşüş yavaşlarken istihdamda Ekim ayından bu yana ilk artış görüldü.

İmalat PMI hesaplanan 31 ulusal ekonomi içerisinde, endeksin 50'den yüksek olduğu ülke sayısı ocak ayında 12 iken şubat ayında 17'ye çıktı. Asya'da imalat sektörünün performansı Avrupa ve Amerika'ya göre daha güçlü seyretti.

Raporun ayrıntıları şu şekilde:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Şubat 2023) Attach