İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Temmuz 2022 Raporunu Yayınladı

kuresel-PMI-temmuz2022-01

İSO, Dünyadaki İmalat PMI gelişmeleri ile ilgili Temmuz 2022 raporunu yayınladı. Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi® (PMI) Temmuz'da bir önceki aya göre 1,1 puan azalarak 51,1'e geriledi ve son iki yılın en düşük değerini aldı. Böylece üçüncü çeyreğe zayıf bir başlangıç yapan küresel imalat sektöründe üretim ve istihdam durağanlaşırken başta ihracat olmak üzere yeni siparişlerde düşüş yaşandı.

İmalat PMI hesaplanan 31 ulusal ekonomiden 18'inde sektörün faaliyet koşulları iyileşti. Ancak bunlardan 13'ünde büyüme Haziran ayına göre ivme kaybetti. İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI Temmuz'da 1,2 puan azalarak 46,9'a geriledi ve Mayıs 2020'den beri en düşük seviyede yer aldı. Talepteki zayıflamanın etkisiyle üretim ve yeni siparişler yavaşlarken enflasyonist baskılar kısmen hafifledi.

Raporun ayrıntıları şöyle:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Temmuz 2022) Attach