Sektörel Yol Haritaları Toplantıları Tekstil ve Giyim Eşyaları ile Devam Etti

  • Diğer Haberler
giyim-tekstil-02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Covid-19 ve Yeni Normalde İmalat Sektörleri: Riskler, Fırsatlar ve Yol Haritaları” Projesi çerçevesinde sektörel toplantıları Tekstil Ürünleri Sanayii ve Giyim Eşyaları Sanayii ile devam etti.

12 Kasım 2020’de yapılan Tekstil sektörel toplantısına Vehbi Canpolat başkanlık ederken toplantıya Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Karabel ile sektör temsilciler, STK’lar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yetkililer katıldı.

Pwc Kamu Sektörü Danışmanlığında Müdür olan Didem Çetin yaptığı sunumda tekstil sektöründe uzaktan çalışabilecek personel oranının düşük olduğunu söyledi. Pazar çeşitliliği yüksek olduğu için bu konuda rekabetçiliğin güçlü olduğuna değinilen toplantıda rekabetçi ürün çeşitliliğinin de avantaj olduğu kaydedildi. Çin ve Hindistan gibi dev ülkelerde yaşanacak değişim ve küresel tedarik zincirinin dağılması ile Türkiye çevre coğrafyalar için üretim merkezi alternatifi olacağı anlatılırken yüksek girdi maliyetlerinin ve markalaşma eksikliğinin sektörün gelişimine engel olduğu dile getirildi.

12 Kasım 2020’de yapılan Giyim Eşyaları Sanayii sektörel toplantısına ise İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı başkanlık etti. Toplantıya İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, Vehbi Canpolat ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Karabel ile sektörün ve meslek örgütlerin temsilcileri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Toplantıda Pwc Kıdemli Ortağı Merve Bulut, giyim eşyası sanayiinin Covid-19’dan nasıl etkilendiğine ve salgın sonrasındaki senaryolar hakkında bir sunum yaptı. Bulut, sektörün büyüklüğünün 2021 yılında, 2019 seviyesinin yüzde 1,8 altında olmasını beklediklerini söyledi. Toplantıda katılımcılar Türkiye’nin önünde hangi fırsatların olduğunu tartıştı. Özellikle yurt dışı pazarlarda markalaşma anlamında atılacak adımlar tartışılırken bu konuda pandemi sonrası önemli bir atılım yapılabileceği dile getirildi.