İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: “Yerli otomobil hayal değil”

OSD-toplanti-11

Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Yan Sanayi Başarı Ödülü ile İhracat Başarı Ödül Törenleri İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Salonu'nda yapıldı. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın açılış konuşmacısı olarak yer aldığı genel kurula Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı.

40. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, birçok sektör gibi otomotiv sektörünün de zorlu bir dönemden geçtiğini belirterek bu dönemden de büyük bir başarıyla çıkacaklarını ve yeni bir başarı hikayesi yazacaklarını söyledi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: “Yerli otomobil hayal değil” 01Sektörün bir gün mutlaka yerli otomobilin üretim sürecini başlatacağına inandığını ifade eden Erdal Bahçıvan, “Yeter ki ülke olarak sadece finansal enstrümanlara dayalı, kısa vadeli kalkınma hayallerine kapılmayalım. Bu kaynakları teknolojiye dayalı katma değer ve istihdam yaratan sanayi üretimine yönlendirelim. Ancak böyle bir büyüme modelinde yerli otomobil bir hayal olmaktan çıkar” dedi.

OSD Başkanı Kudret ÖnenOSD Genel Kurulu’nun açılışında ilk sözü OSD Başkanı Kudret Önen aldı. Otomotiv sanayine yönelik bilgi veren Önen, son sağlanan teşviklerle hem yatırımlarda artış olduğunu, hem de istihdam yarattıklarının altını çizdi.

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet DudaroğluTAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, inovasyon kültürü üzerinde durarak, hafif ticari araçlarda Türkiye’nin stratejik üstünlüğünün korunması başta olmak üzere hükümetten taleplerini iletti.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan SabuncuUludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, tasarım üzerinde durduğu konuşmasında tasarım yarışması ve proje pazarına yönelik çok talep geldiğini bildirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise otomobil satışlarının büyük bir kısmını ithal otomobillerin oluşturduğuna değinerek son yapılan vergi yükselmesi ve kredi düzenlemelerinin cari açığın azaltılmasına yönelik tedbirler olduğunu açıkladı.

Konuşmasında sektöre yönelik müjdeler de veren Bakan IşıkKonuşmasında sektöre yönelik müjdeler de veren Bakan Işık, hafif ticari araç segmentinde bazı çalışmalar başlattıklarını, sektörü sevindirecek bu gelişmeyi yakında paylaşacaklarını açıkladı.

Yerli otomobil oluşturmak için şartların uygun olduğunu söyleyen BakanYerli otomobil oluşturmak için şartların uygun olduğunu söyleyen Bakan, “Yerli otomobilde kuru milliyetçilik söylemiyle hareket etmiyoruz. TÜBİTAK’ta yerli elektrikli araç çağrısına çıktık. Nisan başında bu konuyla ilgili sonucu açıklayacağız. Bursa’da test merkezi kuracağız. Sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek bir merkez olacak. “ dedi.

Oyak Renault Otomobil’e ödülünü İSO Başkanı Erdal Bahçıvan verdiKonuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İhracat Başarı Ödülünü kazanan Oyak Renault Otomobil’e ödülünü İSO Başkanı Erdal Bahçıvan verdi.

Genel Kurul’da 2014-2015 Dönemi OSD Yönetim Kurulu da belirlendi.

Yan Sanayi Başarı Ödülleri 2013

• Brisa
  • Martur
  • Hayes Lemmert