Kadın Sanayiciler ve Kadın Gazeteciler Dünya Kadınlar Günü için Buluştu

  • Etkinlikler
kadinlar-gunu-bulusmasi-2014-02

İstanbul Sanayi Odası’nın kadın sanayicileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü vesilesiyle kadın gazetecilerle İstanbul Sanayi Odası’nda bir araya geldi.

İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe’nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen buluşma oldukça verimli geçti.

İstanbul Sanayi Odası’nın kadın sanayicileri bu yıldan itibaren her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadın gazetecilerle birlikte kutlayacak. Toplantıda yeni kurulan “İSO Kadın Sanayiciler Platformu” tanıtılırken 6 ana başlık altında toplanan “8 Mart Manifestosu” gazetecilerle paylaşıldı. Manifestoda özellikle kadın istihdamı ve kadın girişimciliği ile kadının siyaset ve STK’larda daha etkin görev almaları noktasında neler yapılabileceğine ilişkin öneriler yer aldı. Bu konuda gazetecilerin de görüşleri, önerileri alındı ve Türkiye’de kadının toplumsal gelişimde nasıl daha aktif ve etkin olabileceği konuşuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, kadın sanayicilerin sayısını artırmaya çalışmalıyız diyerek yazdıkları bu manifestonun başlangıç için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Bundan sonraki toplantıların kadın sanayicilerin iş yerlerinde yapılmasını düşündüklerinin açıklayan Okyay, toplantının bir bakıma fikir alma toplantısı olduğunu dile getirdi.

Kadın Sanayiciler ve Kadın Gazeteciler Dünya Kadınlar Günü için BuluştuİSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe ise düşüncelerini “İSO Kadın Sanayiciler Platformu”na taşımak istediklerini belirterek platforma kadın gazetecileri de davet etti.

İSO olarak kadınlara yönelik ne yapabiliriz düşüncesinden hareketle yola çıktıklarını söyleyen Tepe, kadının annelik modelinin dışında da modelleri olduğuna dikkat çekti.

Kadın sanayici ve kadın gazetecilerin kadınların iş hayatındaki varlığının artırılmasına yönelik beyin fırtınası yaptığı toplantıdan “Kadınların bağımsız yönetim kurulu üyeliği, STK’larda daha görünür olması, kadın kotası, TV dizilerinde kadın sanayici karakterinin yer alması, İstanbullu ve Anadolulu kadın sanayicilerin bir araya gelebilmesi, kadınlara yönelik mesleki eğitim” gibi birçok fikir ve öneri çıktı.

Kadın gazetecilerin yoğun katılım ve ilgi gösterdiği toplantıya Bodur Okyay ve Tepe ile birlikte şu sanayici kadınlar katıldı: İSO Meclis Üyeleri Arzu Aslan Kesimer ve Aynur Ayhan, Meslek Komitesi Başkanları Güldal Şeyda Çağlayan ve Sevda Arıkan, Meslek Komitesi Üyeleri Efsane Turan, Taç Kılavuz Öktem, Fahriye Yüksel, Güzin Kurt, Elif Ata, İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu İSO Temsilcisi Ayşegül Çapan ve Genç Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Ebru Tanrıverdi.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın Bloomberg HT’deki Günün Röportajını izlemek için tıklayınız.

8 Mart Manifestosu'nun tam metni için tıklayınız. Attach