Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü, İSO Yönetimine Üniversiteyi Anlattı

  • Etkinlikler
sabanci-universitesi-02

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığındaki İSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Sabancı Üniversitesi’nde Rektör Prof. Nihat Berker tarafından konuk edildi.

Yönetim Kurulu üyelerine kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan Berker, Sabancı Üniversitesi’nin genç ama çok hızlı bir şekilde dünyanın en önemli üniversiteleri arasına adını yazdırdığını, üniversitelerinden mezun olan 6 bin kişinin bugün yurtdışında çalıştığını söyledi… Sanayi üniversite işbirliği anlamında İSO ile yoğun bir işbirliği içinde olduklarını, özellikle AİA projesinde konsorsiyum ortağı olduklarının altını çizdi.

Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü, İSO Yönetimine Üniversiteyi AnlattıBunun ardından Üniversite ile ilgili olarak Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal söz alarak İSO heyetine “Girişimci rekabetçi teknolojiye dayalı zihinsel dönüşüm mevcut durum stratejiler ve Sabancı Üniversitesi” başlıklı ayrıntılı bir sunum yaptı.

Prof. Mandal’ın ardında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Yusuf Menceloğlu söz aldı. Üniversitenin mühendislik ve doğa bilimleri fakültesinin tanıtımını yaptı, verdikleri nano teknoloji eğitimi hakkında bilgi verdi.

Aralarında İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, Ali Eren, Nahit Kemalbay, İSO Muhasip Üye Ali Ulvi Orhan, Sadık Ayhan Saruhan, M. Ata Ceylan ve Nurhan Kaya’dan oluşan yönetim kurulu ve İSO Genel Sekreteri Melek Us'un bulunduğu heyeti, daha sonra Rektör ve diğer akademisyenler eşliğinde Sabancı Üniversitesi’nin kampusunu inceledi ve Sabancı Üniversitesindeki gezi nano teknoloji merkezinde yapılan kısa bir sunumla son buldu.