Sanayi-Üniversite İşbirliğinde Önemli Adım

  • Etkinlikler
iso-itu-protokol-02

İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile sanayi-üniversite işbirliğine yönelik bir protokol imzaladı.

Sanayi sektörünün üniversitelerde üretilen bilgiye ulaşabilmesi, üniversitelerin de yetkinliklerini sanayi ile buluşturabilmesi hedefi çerçevesinde İstanbul Sanayi Odası ile İstanbul Ticaret Üniversitesi güç birliğine gitti.

Sanayinin önde gelen temsilcisi İstanbul Sanayi Odası ile akademik dünyanın önemli eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Ticaret Üniversitesi, sanayi-üniversite işbirliğinde somut adımların atılmasını hedefleyen bir işbirliği protokolü ile ortak çalışmalar yapacak.

30 Ekim Çarşamba günü İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen törende, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren’in imza koyduğu protokol çerçevesinde, iki kurum arasında ortak çalışmalar, araştırmalar ve projeler gerçekleştirilecek.

İmza törenine İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Hasan Erkesim, Rektör Yardımcısı Abdül Halim Zaim ve üniversite yetkilileri katıldı. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulunu'nun da katılım gösterdiği törende İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Özkazanç ve Adnan Dalgakıran, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İrfan Özhamaratlı, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Nahit Kemalbay, Sadık Ayhan Saruhan, Bekir Yelken, Mehmet Ata Ceylan ve İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreteri Melek Us da hazır bulundu.

Protokolün tam metni Attach