İSO Meclisi, Kendi Bütçesini Görüştü ve Kabul Etti

  • Meclis Konuşması
iso-aralik-meclisi

2014 bütçesinin görüşüldüğü İSO Aralık ayı meclis toplantısında Meclis üyeleri, Oda Bütçesini oy birliği ile ibra ve kabul etti.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, dünyanın, “yıldızı parlayan ülke” olarak algıladığı Türkiye’nin, global ekonomideki olumsuz gelişmeden etkilenmemesi için herkese büyük görev ve sorumluluklar düştüğüne vurgu yaptı.

Günümüzün giderek zorlaşan küresel rekabet koşullarında sanayici olmanın, aş ve iş için yatırım ve üretim yapmanın büyük bir cesaret gerektirdiğini ifade eden Bahçıvan, bu cesareti gösteren sanayicilerin ve fedakârlık timsali çalışanların eşliğinde ülkemizin, herkesin gıptayla baktığı başarılara imza attığını belirtti.

Zor koşullarda kazandıklarımızı kolay bir şekilde heba etme lüksüne hiç kimsenin hakkı olmadığına inandıklarını söyleyen Bahçıvan, “Dış dünyadan koparak içeriye odaklanmanın, enerjimizi kısır iç hesaplaşmalar uğruna harcamanın bedelini geçmişte çok ağır ödedik. Yeni Türkiye, bu çerçevede büyük bir anlam ifade ediyor. Hukukun evrensel ilkelerine ve üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına inanmak, sorunları hukuk çerçevesinde çözmek yeni Türkiye’nin vazgeçilmezleri olmalı. Bu anlayış çerçevesinde masumiyet karinesi göz ardı edilmeden yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gidilmesini bekliyoruz” dedi.

Bu noktalara önem verilmediği takdirde uluslararası arenada ülke imajımızın olumsuz etkileneceğini kaydeden Bahçıvan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kredi notumuzun düşebileceği, yabancı sermayenin yatırım yapmaktan kaçabileceği gerçeğiyle karşı karşıya kalabiliriz. Böylesi bir gelişmenin herkes için telafisi zor ekonomik kayıplar doğuracağını burada özellikle ifade etmek istiyorum. Millet olarak sakin ve sabırlı olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Buna her kesimin olduğu gibi sanayi camiasının da özel önem vermesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Konuşmasında Hükümetin 2014 yılı bütçesine değinen İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, bütçenin kendisi kadar bütçenin en önemli gelir kaynağını oluşturan verginin de büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Toplanan vergilerin suistimal edilmeden toplum yararına harcanmasının kutsal bir vazife olduğunu ifade eden Bahçıvan, “Vergilerin toplanmasında ve harcanmasında; hakkaniyet, şeffaflık, denetim ve halka hesap verebilirlik vazgeçilmez ilkelerdir” dedi.

Bahçıvan, 2014 yılı bütçesinin orta vadeli maliye politikaları hedefleri doğrultusunda tasarrufları artırarak, üretken alanlara yönlendirerek ve verimlilik düzeyini yükselterek cari açığı azaltmak, kamu maliyesinde güçlü duruşu sürdürmek, büyümeyi ve istihdamı artırmak amaçları doğrultusunda hazırlandığını sözlerine ekledi.

Çalışma hayatındaki sorunlara da yer verdiği konuşmasında Bahçıvan, kıdem tazminatı konusunda çözüm beklentilerinin boşa çıktığını söyledi. Bahçıvan, çalışan ve işveren kesiminin büyük bir çoğunluğuna hayrı dokunmayan demode sistemin çözümünün belirsiz bir tarihe ertelenmiş olmasının, iş dünyasında tedirginlik yarattığını belirtti.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın Aralık ayı Meclis konuşması Attach