PLASFED Yönetim Kurulu Üyeleri İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Etkinlikler
plasfed-ziyaret-02

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) ve Energy Nova A.Ş. çözüm ortaklığıyla düzenlenen Güneş Enerjisi Sistemlerinde Yatırım Semineri İstanbul Sanayi Odası (İSO) ev sahipliğinde Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Üyesi de olan PLASFED Başkanı Ömer Karadeniz’in katıldığı semineri güneş enerjisi alanındaki güncel gelişmeleri takip eden çok sayıda iş insanı takip etti.

Seminer öncesinde İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a, PLASFED Başkanı Ömer Karadeniz Başkanlığında bir nezaket ziyaretinde bulunan Plastik Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Bahçıvan’a İSO’nun yeni çalışma döneminde başarılar diledi. 

Ziyaret sırasında özellikle deprem bölgesinde yaşanan büyük yıkım ve acılar konusunda gösterilen yardım ve dayanışma pratiğinin önümüzdeki günlerde daha da artarak sürmesi gerektiğine değinilirken, İSO tarafından Antakya İlçe Merkezi’nde kurulmakta olan İSO Yaşam Kenti’nin son durumu hakkında da bilgi paylaşımı yapıldı. Görüşmede plastik sektörünün gündemindeki önemli konu başlıkları üzerinde de durulurken, sektörün sorunlarına yönelik çözüm önerileri de ortaya kondu. Ziyarette PLASFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Şener Gençer ve Tolga Kutluğ, PLASFED Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Yusuf Özkan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Gülsün, Berat Güzelel, Ayhan Çatalkaya ve Burak Darcan ile birçok ilden gelen federasyon temsilcileri bulundu. 


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Ziyaret sonrasında PLASFED’in yine Odakule binasında gerçekleşen seminerine geçildi. Burada Güneş Enerjisi Sistemlerinde Yatırım Semineri’nin açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan şunları söyledi: 

“İSO çatısı altında böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan ve hem de sektörün önemli temsilcilerini ağırlamaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Ülkece olarak çok acı günlerden geçiyoruz ve umuyorum çok kısa sürede ülke olarak bu günleri geride bırakacağız. Tüm hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Maddi ve manevi yönden yaraların sarılması zaman alacak ve bu noktada her birimize imkanımız el verdiğince büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. Toplum olarak birleşerek görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz ve bu konuda tüm dünyaya örnek bir toplum olduğumuzu düşünüyorum. Depremden etkilenen illerimizi ekonomik açıdan tekrar ayağa kaldırmamız gerekiyor ve bu sanayi tesislerinin tekrar üretime başlamasıyla mümkün olacak. Türkiye gibi 80 milyonluk nüfusa sahip ve iddiası olan bir ülke için sanayi toplumun sigortasıdır.

Plastik sektörü, Türkiye için çok önemli bir sektör. İSO çatısı altında bulunan 55 sektörümüzün hemen hemen hepsiyle entegre içerisinde ve sektör ne kadar rekabetçi ve başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Plastik başta olmak üzere genel sanayi sektörümüz için ham madde konusunda kendi kendimize yetme gücümüze kavuşmamız gerekiyor, bu alanda her geçen gün yatırımların artmasını görmek bizleri sevindiren bir gelişme. Ülke sanayisi olarak bunu başarabilecek güçte ve deneyime sahibiz ve daha da önemlisi arkamızdan gelen, bizleri daha ileriye götürecek bir gençliğe sahibiz.

Enerji konusu imalat sanayimiz açısından çok kritik bir öneme sahip. Ham maddeden sonra gelen en büyük maliyet olarak karşımıza çıkmakta. Enerji yapılan işin maliyetini, niteliğini ve en önemlisi rekabet gücü belirleyen en önemi unsur olarak karşımızda bulunuyor. Türkiye ne yazık ki fosil kaynaklardan açısından yeterli seviyede değil ancak yenilenebilir enerji konusunda potansiyeli yüksek bir ülke. GES ve Rüzgar alanlarında yatırımlar son dönemde ciddi artış gösterdi, bunu görmek gelecek adına umutlu bir gelişme. İSO olarak biz de Sürdürülebilirlik Şube’mizle faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürerek üyelerimizi bu konuda bilgilendirmeye çalışıyoruz. İleriki dönemde sürdürülebilirlik alanında kurumlararası iş birliklerini artırmamız gerekiyor.”


PLASFED Başkanı
Ömer Karadeniz

Bu konuşmanın ardından kürsüye gelen PLASFED Başkanı Ömer Karadeniz de konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“İSO’ya ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum. Bu toplantının sadece plastik sektörüne yönelik değil tüm sanayi sektörlerine yönelik olduğunu ve dolayısıyla çok önemli olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz gümlerde ne yazık ki çok acı günler yaşadık, inşallah Allah bir daha böyle acılar yaşatmaz, hepimize baş sağlığı dilemek istiyorum. Yaşanan felaket karşısında milletçe kol kola kenetlendik, kalplerimiz birleşti. İSO’nun Antakya merkezinde kurmaya hazırlandığı Yaşam Kenti projesinin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum ve Erdal Başkanıma ve Yönetim Kuruluna teşekkürlerimi iletiyorum.

İmalat sanayimizin yeşil dönüşüme hızla adapte olması gerekiyor. Günümüzde dünyayı gezen herkesin görebileceği gibi Batı yeşil dönüşüm entegrasyonuna çok önem vermekte. Ne yazık ki Türkiye’nin enerji potansiyeli istenilen seviyede değil ve bu sebeple yenilenebilir enerji sistemlerini hepimizin dikkatle takip etmesi gerekiyor. Son dönemde tüm dünyada enerji maliyetlerinin hızla artması sebebiyle GES yatırımlarının ne kadar önemli olduğu herkesçe biline bir gerçek. Plastik sektöründe enerji ana ham maddeden sonra ikincil en büyük maliyetimiz olarak karşımıza çıkmaktadır.”

Açılış konuşmalarının ardından güneş enerjisi yatırımlarında dikkat edilmesi gerekenler, güneş enerjisi yatırımlarında performans garantisi ve finansman çözümleri konu başlıklarını içeren bir panel düzenlendi. Panelin ardından gerçekleşen soru-cevap bölümünde katılımcılardan gelen soruların konuşmacılar tarafından yanıtlanmasının ardından etkinlik sona erdi.