Tekstil, Hazır Giyim ve Perakendede Girişimci Sanayici Buluşması Gerçekleşti

  • Etkinlikler
girisimci-sanayi-bulusma-01-2

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İTÜ Çekirdek iş birliği ile 24 Haziran 2021'de Girişimci(X)Sanayici: Tekstil, Hazır Giyim ve Perakende etkinliği düzenlendi. Etkinlikte tekstil, hazır giyim ve perakende sektörlerine yönelik teknoloji, uygulama ve servis geliştirme, dijital teknolojiler ve sürdürülebilirlik konularında faaliyet gösteren girişimciler ile tekstil, hazır giyim ve perakende sektöründen sanayiciler, iş birliği odaklı görüşmeler gerçekleştirdi. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe’nin ev sahipliğinde video konferans olarak yapılan etkinlikte girişimciler ile sanayiciler bir araya gelme imkanını yakaladı. 

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe
İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Sultan Tepe

Açılışta konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, dünyanın ihtiyacı olan şeyin girişimcilerin sanayiciye dönüşmesi olduğunu söyledi. Firmaların yenilik ve gelişme ile ilgili işleri AR-GE bölümünehapsettiğini ancak bir AR-GE biriminin ne kadar büyük olursa olsun dünyadaki teknolojileri takip edebilmesinin mümkün olmadığını belirten Tepe, bu yüzden sanayicilerin farklı kesimlerle çalışmak istediğini kaydetti. Tepe, İSO ve İTÜ Çekirdek’in etkinliğinin bu bakımdan çok daha değerli hale geldiğini ekledi. 2015 yılında İSO olarak İTÜ Çekirdek ile iş birliğine başladıklarında girişimcileri sanayicilerle bir araya getirip onları sanayici haline getirmek olduğunu dile getiren Tepe, ama artık başka bir noktaya evrildiklerini ve girişimcilerin sanayicilerle birlikte bir şeyler üretebilmesinin önemli hale geldiğini vurguladı. Altı yıl içinde girişimcilere 1 milyon 350 bin TL’lik nakdi destek sağladıklarını aktaran Tepe, 2021 yılında da sürdürülebilirlik başlığı altında girişimcilere destek vermeye devam edeceklerini anlattı. Girişimcilerin sanayiciliğin önüne geçtiğinin altını çizen Tepe, sanayicilerin kendi dünyalarında kendi konularıyla iç içe olduğunu ancak girişimcilerden fikir ve destek almaları gerektiğini ifade etti. 

Ardından etkinliğe katılan girişimler, ürünlerini anlattıkları sunumlar yaptı. Sunumlardan sonra sanayicilerle ikili görüşme gerçekleştirdi.

Etkinliğe Katılan Girişimler

Ev tekstilinden, otomotive, savunma sanayisinden, medikale, giyilebilir ürünlerden, inşaata pek çok alanda ısınma ve izolasyon malzemesi olarak kullanılabilecek yeni nesil ısıtma kumaşı üretiyor.

Tekstil Sektörüne yönelik SmartTex360 yazılımı ile dijital iplik üretimi, dijital kumaş üretimi, 3 boyutlu modelleme, B2B web platformları, Sanal Showroom çalışmaları gerçekleştiriyor.

  • MYTH Yapay Zeka ve Tekstil A.Ş.

Moda ve tekstil alanında desen üretimi ve tasarlanması süreçlerini teknoloji ile dijitalleştiriyor.

Kaliteli filtre kahveye her yerde ve kolayca erişim imkanı sağlıyor. Fiber Filtreler sayesinde makine ve ekipmana ihtiyaç duymadan filtre kahve demlenebiliyor.

Su tasarruf perlatörleri geliştiriyor. Pelatörler günlük 2 saat çalışan muslukta yıllık 300-400 ton arasında su tasarrufu sağlama özelliğine sahip.

Arkim, doğal kalsiyum kaynaklarından, paketli gıda, sebze, meyve, ilaç sanayi, kozmetik gibi farklı sektörlerde kullanılabilen raf ömrünü uzatan, yan etkisiz, doğal içerikli gıda koruyucusu ve çeşitli gıda takviyeleri üretiyor.

Atık Nakit belediyelerin geri dönüşüm atıkları toplama operasyonlarında verimliliği arttırmak için yazılım ve donanım çözümleri üretiyor.

Sensemore kestirimci bakım ve durum izleme sistemleri konusunda çözümler sunuyor. Üretici firmaların bakım süreçlerini optimize ederek beklenmedik duruşların önüne geçiyor ve yedek parça maliyetlerini azaltıyor.