1, 2, 3 ve 4. Grup Meslek Komiteleri Ortak Toplantı Gerçekleştirdi

grup01-ortak-toplanti-01

Odamızda 2. Grup Mineral Ürünler Sanayii Meslek Komitemizin talebi doğrultusunda; 23 Ocak 2020 tarihinde Odamız 1. Grup Madencilik, Mermer ve Taş Ocakçılığı, 2. Grup Mineral Ürünler, 3. Grup Cam ve Cam Ürünleri, 4. Grup İnşaat Ürünleri Sanayii Meslek Komiteleri Üyelerimizin, sektörel dernek temsilcilerinin ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eski Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün katılımıyla Maden, Taş ve Toprak Ürünleri Sektörünün çevre ile ilgili sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

İSO Yönetim Kurulu Üyelerimiz Cemal Keleş ile Yüksel Özyurt’un yer aldığı ve İSO Meclis Üyemiz Ferdi Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda; katma değerli ürün üretmenin önemi, sıfır atık mevzuatının sektör üzerindeki etkileri, atık ürün ithalatındaki gümrük koşulları, sektördeki çevre lisansı olmayan firmalardaki kayıtdışılık, denetim sistemindeki eksikliklerin firmalar üzerindeki olumsuz etkileri vb. konularda değerledirmelerde bulunuldu.