35. Grup Meslek Komitesi ile PAGEV Mart Ayı Meslek Komitesi Toplantısını birlikte Gerçekleştirdi

35grup-mart-toplantisi

35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Meslek Komitesi, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımı ile 26 Mart 2019 tarihinde, İSO Odakule 19. Kat toplantı salonunda, sektörün sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin değerlendirildiği ortak bir toplantı düzenledi. Bu kapsamda gerçekleştirilen toplantıda sivil toplum kuruluşları ile yapılacak iş birliklerinin sektöre faydaları konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Ömer Karadeniz’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda; Meslek Komitesinin ve PAGEV’in sektöre yönelik faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Toplantıda ayrıca karayolu konteyner taşımacılığında yaşanan sorunlara, compound üretiminde yaşanan düşüşlere, perakende satışlarda yaşanan %20-30 oranındaki düşüşlerin sektörde yarattığı sıkıntılara ve tahsilat riskinin yükselmesi vb. konulara yer verildi. Sektörün ABD’ye ihracatının arttığı ancak son dönemlerde yeni vergilerin konulacağı söylentilerinin sektöre olumsuz yansıdığı ve İSTOÇ’a Ortadoğu ülkelerinin ilgisinin artması konularına da ayrıca toplantıda değinildi. Toplantı sonunda PAGEV’in kurma aşamasında olduğu mükemmeliyet merkezi hakkında bilgi verilirken, İSO ve PAGEV olarak bir Ur-Ge yapılması konusunda da prensip kararına varıldı.