35. Grup Meslek Komitesi ile Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Birlikte Genişletilmiş Sektör Toplantısı Gerçekleştirdi

35grup-sektor-toplantisi-01

35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Meslek Komitesi, Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile 23 Ekim 2018 tarihinde, İSO Odakule 19. Kat toplantı salonunda, sektörün sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin değerlendirildiği bir toplantı düzenledi. Bu kapsamda gerçekleştirilen toplantıda sivil toplum kuruluşlarınca yapılacak iş birliklerinin sektöre faydaları konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Ömer Karadeniz’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda; Meslek Komitesinin ve PAGDER’in sektöre yönelik faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Toplantıda ayrıca İran ile özellikle bankacılık sektöründe (para alışverişinde) yaşanan sorunlar, çalışanlar ile işverenler arasında ihtiyaç duyulan iş barışı konusundaki sıkıntılar, sanayiye yeterince önem verilmeyişi, son dönemlerde konkordato ilan eden sektörel firmaların sektörde yer alan diğer firmalar üzerinde yarattığı olumsuz etkiler ve bankacılık sistemince makine ve ekipmanlarının teminat olarak kabul edilmeyişinin yarattığı finansal sorunlara değinildi.