9. Meslek Komitemiz Gruba Mensup Üyeler ile Genişletilmiş Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

9grup-eylul-sektorel-toplanti-01

9. Grup Endüstriyel Yemek Sanayii Meslek Komitesi, Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) ile birlikte, 12 Eylül 2018 tarihinde, İSO Odakule Meclis Salonu’nda, son dönemde gıda, gıda dışı malzemeler ve enerji fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışların Hazır Yemek Sektörü üzerindeki etkilerini konu alan bir toplantı gerçekleştirdi.

Odamız Meclis Üyesi ve Türkiye Yemek Sanayicileri dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Genel Başkanı Sedat Zincirkıran başkanlığında gerçekleşen toplantıda; yemek girdi maliyetlerinde son dönemde yaşanan artışlar nedeniyle yemek sanayicilerinin mevcut fiyatlarla üretime devam etmesinin mümkün olmadığı ve fiyatların revize edilmesi gerektiği tespiti yapıldı. Ayrıca kamu kurumları ile gerçekleştirilmiş ihalelerde, bir yıl için öngörülen rakamların son dönemde girdi fiyatlarında yaşanan artışlar çerçevesinde revize edilmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı. Toplantıda ayrıca, Endüstriyel Yemek Sanayii Meslek Komitesi’nin bugüne kadar İstanbul Sanayi Odası bünyesinde yapmış olduğu faaliyetler ve girişimler hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Çok sayıda hazır yemek üreticisinin katıldığı toplantıda katılımcılar, yemek girdi maliyetlerinde son dönemdeki artışlar çerçevesinde yaşadıkları sorunlar ve bu kapsamda alınabilecek önlemler hakkında görüşlerini ifade ettiler. Yemek sanayicileri olarak ortak hareket edilmesi yönünde mutabakata varılan toplantıda, bu kapsamda ortak bir bildiri yayımlanmasına karar verildi.