Odamız 12. Grup ve İstanbul Ticaret Odası 36. Grup Meslek Komitesi Üyeleri ile Ortak Toplantı Gerçekleştirildi

grup12-ortak-toplanti

12. Grup Örme Kumaş Sanayii Meslek Komitesi ve İstanbul Ticaret Odası 36. Grup Örme Kumaş, Çorap ve Trikotaj Meslek Komitesi Üyelerinin katılımı ile 12 Aralık 2019 tarihinde Odamızda ortak bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda, sektörde yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısı, istihdam açığı olan sektörlerde yabancı işçi çalıştırılması koşullarının sanayiciler lehine kolaylaştırılması, enerji fiyatlarının yüksekliğinin işletmelerin rekabet gücüne olumsuz etkileri, İstanbul’da sektörel nitelikli Organize Sanayi Bölgesi kurulması, örme sektörünün tehlike sınıfının çok tehlikeliden tehlikeli sınıfa alınması konularına değinildi.

Bundan sonra toplantıların daha sık periyodlarda yapılarak sektörün sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin değerlendirilmesi yönünde mutabakata varıldı.