27 ve 28. Grup Ortak Genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantısı Yapıldı

27-28-grup-ortak-genisletilmis-mk-toplantisi

Odamız 27 ve 28. Grup Meslek Komiteleri 23 Aralık 2013 tarihinde İstanbul Sanayi Odası Odakule Binası Meclis Salonu’nda kendi grubuna mensup üyeler ve sektör dernek temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin moderatörlüğünde başlayan toplantıda, 27. Grup Meslek Komitesi Başkanı Fikret Dalkıran ile 28. Grup Meclis Üyesi Niyazi Öztürk birer açılış konuşması yaptı. 27. Grup Meslek Komitesi Başkanı Fikret Dalkıran, konuşmasında 2023 yılı hedeflerinin tutturulabilmesi için sektörün 8 kat büyümesi gerektiğini ve bu hedeflere ulaşmanın da imkansız olmadığını belirtti. Dalkıran ayrıca, makine sektörü envanterinin çıkarılması, yetişmiş ara teknik eleman ihtiyacının gündemde tutulması, Eximbank kredilerinin sektörü çok daha fazla desteklemesi, sektör finansmanına önem verilmesi ve sektörde peşin vergilerin kaldırılması konuları üzerinde durdu. 28. Grup Meclis Üyesi Niyazi Öztürk ise, makine sektörünün ortak bir hafıza geliştirmesinin gerekli olduğunu ve bu ortak hafızanın da zaman içerisinde sektörün İSO’da, sivil toplum kuruluşlarında ve kamuoyunda daha iyi bir konuma gelmesine yardımcı olacağını vurguladı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar makine sektörünün sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile ilgili görüşlerini dile getirdi.