30. Grup Ekim Ayı Meslek Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

komite-toplantisi-ekim-grup30

İstanbul Sanayi Odası’nda 30. Grup Meslek Komitesi Toplantısı, 04 Kasım 2014 tarihinde Odamız AB ve Dış Ekonomik İlişkiler Şubesi ve KOBİ şubesinin uzman katılımcılarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Avrupa Komisyonu’nun, işletmelerin AB mevzuatı, dış ticaret ve teknoloji alanında tek bir merkezden hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla oluşturduğu Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprise Europe Network) projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Söz konusu sunumda proje ile 2008 yılından bu yana İstanbul Sanayi Odası’ndaki merkezi ile firmalarımıza hizmet verildiği, ayrıca 54 ülkede 3.000’den fazla uzmanın çalıştığı Avrupa İşletmeler Ağının firmalarımıza bu ağ sayesinde doğru bilgi ve müşteriye ulaşma fırsatları sağladığı da anlatıldı. Toplantıda ayrıca Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Merkezinin AB, uluslararasılaşma ve teknoloji alanındaki uzmanları ile; AB mevzuatı, standartları ve hibeleri, yeni müşteriler bulma, hedef pazar belirlemede danışmanlık hizmeti, teknoloji geliştirme ve Ar-Ge çalışmaları konusunda hizmet verdiği de belirtildi. Söz konusu proje ile ilgili tüm etkinlikler www.aia-istanbul.org adresi ziyaret edilerek ve web sitesine üye olunarak takip edilebilmektedir.