22 ve 45. Grup Meslek Komitelerinin Ev Sahipliğinde ve Sektörde Yer Alan Sivil Toplum Kuruluşlarının Katılımı ile Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

22ve45-sektor-toplantisi

İstanbul Sanayi Odası’nda 22 ve 45. Grup Meslek Komitelerinin ev sahipliğinde ve sektörde yer alan sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 26 Mayıs 2015 tarihinde Odakule eğitim salonunda plastik sektörüne ilişkin sektör toplantılarının üçüncüsü gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Nahit Kemalbay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, daha önce yapılan toplantılarda ele alınan konular ile ilgili kısa bir değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmenin ardından, katılımcılar tarafından sektörde yaşanan sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ele alındı. Bu çerçevede toplantıda ağırlıklı olarak, sektörde yer alan STK’ların sorunları ve STK’ların birlikte hareket etmelerinin önemi, plastik sektörünün imajı konusunda birlikte yapılması gerekenler, enerji maliyetlerinin sektöre olan olumsuz yansımaları, nitelikli ara eleman istihdamının eksikliği gibi hususlar ön plana çıktı. Toplantıya, İTO 68- Plastik ve Kauçuk Meslek Komitesi, PAGDER, PAGEV, Kompozit Sanayicileri Derneği, PETKİM ve MTN firması katıldı.