27. Basım, Yayın Sanayii Meslek Komitesi Sektör Toplantısı Gerçekleştirdi

27. Meslek Komitesi Grubu Sektör Toplantısı Gerçekleştirdi

27. Grup Basım, Yayın Sanayii Meslek Komitesi, Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED), Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (YAYBİR), İstanbul Ticaret Odası (İTO) 32. Grup Basım, Yayın Meslek Komitesi temsilcileri ve sektör firmalarının katılımı ile, 07 Ağustos 2018 tarihinde Odakule Binası 17. Katta bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, basım, yayın matbaacılık sektöründe ihalelerde yaşanan haksız rekabet konusu ele alındı.

Kendisine ait baskı makinesi olmayan firmaların çok daha düşük rakamlar ile başka matbaalarda bastırdıkları kitapların künyesinde baskı yerine kendi unvanlarını yazmalarının yasal olmadığı belirtildi. Söz konusu usulsüzlüğü engelleyebilmek için sertifika ve denetim süreçleri konusunda sektör olarak neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bu kapsamda, Matbaacılar Meslek Birliği kurulması önerisi değerlendirildi.  Toplantıda ayrıca dijital baskı sektöründeki korsanla mücadele kapsamında, taslak halinde olan FSEK yasası konusu görüşüldü.