Tekstil Meslek Komiteleri Üyeleri ve Sektörel Dernek Temsilcileri ile Genişletilmiş Sektör Toplantısı Gerçekleştirdi

tekstil-komite-sektor-toplantisi

10. Grup Giyim Dışı Tekstil, Ev Tekstili ve Dokunmamış Ürünler Sanayii Meslek Komitemiz talebi ile, 02 Nisan 2015 tarihinde Odakule Binası Eğitim Salonu’nda Odamız tekstil meslek komiteleri üyeleri ve sektörel dernek temsilcileri ile genişletilmiş sektör toplantısı gerçekleştirdi. 10 Mart 2015 tarihinde Komitemizin üyeleri ve sektör dernekleri ile yapmış olduğu toplantıda ele alınan konuların daha detaylı bir şekilde ele alınması amacıyla 7. Grup İplik Sanayii, 8. Grup Dokuma Kumaş Sanayii, 9. Grup Tekstil Terbiye, Baskı, Nakış, Brode, Örme Kumaş ve Triko Giyim Sanayii, 10. Grup Giyim Dışı Tekstil, Ev Tekstili ve Dokunmamış Ürünler Sanayii ve 11. Grup Konfeksiyon Yan Sanayii Meslek Komiteleri Üyeleri ve ilgili dernek temsilcilerinin davet edildiği toplantı Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Ulvi Orhan’ın açılış konuşması ile başladı. İSO Meclis Üyesi Hazim Sesli’nin de açılış konuşması yaptığı toplantıda, sektörün sorunları ve çözüm önerileri karşılıklı görüş alışverişi içerisinde değerlendirildi.

Toplantıda, kıdem tazminatı, İş Mahkemelerinin işverenler aleyhine haksız yere vermiş olduğu tazminat kararları, sektördeki taklit ürünler ile mücadele, ekonomik kriz dönemlerinde firmalara destek verecek bir garanti fonu mekanizmasının oluşturulması ve anti-damping, korunma önlemleri gibi ticaret politikası savunma araçları ile ilgili ihtiyaç duyulduğunda üyelerin bilgilendirilmesi yönelik bir mekanizma kurulması konuları ön plana çıktı. Katılımcıların söz konusu başlıklarda önerilini dile getirdiği toplantıda, Odamızın söz konusu başlıklarda yaptığı çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı.