İstanbul Sanayi Odası Yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

  • Diğer Haberler
ibb_ziyaret_manset_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığındaki heyetle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonrası bir nezaket ziyareti olarak gerçekleşen görüşmede İSO Yönetimi, İBB Başkanlığına yeniden seçilen İmamoğlu’na tebrik ve başarı dileklerinde bulundu. İBB Başkan Danışmanı ve aynı zamanda İSO Meclis Üyesi olan Mehmet Çakılcıoğlu’nun da bulunduğu, İBB Bakırköy Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen ziyarette İSO heyetinde şu isimler yer aldı:

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe (Sayman), Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Celal Kaya, İnan Altınbaş, Hüseyin Çetin, Dr. Faruk Sarı, Murat Çökmez ve İSO Genel Sekreteri Haktan Akın.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSO Yönetiminin yaptığı nezaket ziyareti sırasında şunları söyledi:

“İstanbul, her alanda etkili bir şehir. Kurumların iş birliği içinde çalışması son derece önemli. Süreci daha hızlı ve pratik hale getirmek için, işbirliği zemininde ve kurumlarla organik bir yapıya ulaşmak mümkün. Sizin gibi çatı kuruluşlarla İstanbul'un planını konuşmak isteriz. İstanbul’un 2050 ve hatta 2100 planlarını dahi şimdiden konuşabilmeliyiz. Bugün ne yazık ki İstanbul'un 1/100 planının olmaması bir eksiklik, bu eksikliği gidermeliyiz. Bugünün koşullarına uygun şekilde nasıl gelişebileceğimizi ve doğru adımları nasıl atabileceğimizi düşünmeliyiz, bu nedenle birlikte çalışmalıyız. Kentteki tüm Odalar, Üniversiteler ve Belediyelerimizle birlikte, kentimizin geleceği için bu planı hazırlamalıyız. Sizlerle, kentimizin yararına her türlü istişare zemininde konuşmaya ve başarmaya hazırız.”

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da görüşme sırasında şunları söyledi:

“İstanbul, global bir şehir haline gelme noktasında tüm kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği ve birlikte çalışmaya büyük bir ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda iş birliği yapmak ve bir İstanbul paydaşı olarak birlikte çalışmak, kentimiz için yararlı olacaktır. Ülkemizin kaynakları konusunda son derece hassas olmalıyız; kaynakları doğru planlama ile kullanmalıyız. Sorunumuz kaynak eksikliği değil, kaynakları doğru kullanamama sorunudur. Bu kaynakların içinde özellikle insan kaynağı ve insan profili de önemli bir yer tutmaktadır. Planlamayı özellikle bu bağlamda da ele almalıyız.

Gençlerimizi üretime dönük bir eğitim anlayışıyla nasıl eğitebileceğimizi düşünmeliyiz. Ülkemiz hızla yaşlanan ülkeler kategorisine girmektedir, bu durumda istihdam ve nüfus planlaması üzerinde ciddiyetle durmalıyız. Sanayimizin bir diğer önemli konusu sürdürülebilirliktir. Bu konu deprem alt başlığında kaybolmamalı; deprem konusu kadar, sürdürülebilirlik konusu da çok önemlidir. İstanbul, 24 saat yaşayan bir şehirdir ve bu anlamda lojistik, çok büyük bir planlama ile ele alınmalıdır. Bu konuları, özellikle birlikte görev yaptığımız İstanbul Kalkınma Ajansı’nda da (İSTKA) da ele alma imkânımız olursa çok mutlu oluruz.”

Ziyaret sırasında kentin sanayi üretimini ve ticaret hacmini büyütebilmek adına neler yapılabileceği üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu ve İstanbul'da yaşanması beklenen depremin görmezden gelinemeyeceğinin vurgulandı. Dünyanın sayılı metropollerinden biri olan, tarihi ve kültürüyle Türkiye’nin en değerli marka kenti konumundaki İstanbul’un bu gücünü pekiştirmek ve daha da geliştirmek için kültür ve turizme verilen önem kadar sanayisinin de korunması gerektiği istişare edildi. Bu bağlamda İstanbul sanayisinin yerleşme probleminin de gündeme geldiği ziyarette bu konunun çözümü için geliştirilebilecek projeler üzerinden duruldu. İstanbul'un ekonomik potansiyelini maksimum düzeyde değerlendirmek için iş dünyası ve yerel yönetim arasında güçlü bir iletişim oluşturmanın önemine değinilen görüşmede, kentin sürdürülebilir kalkınması için tüm paydaşlarının görüş ve çözüm önerilerinin değerli olduğunun altı çizildi.