Maden, Taş ve Toprak Ürünleri Sanayii - Sürdürülebilirlik Toplantısı

web-manset-maden-880x410

Odamız sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında Maden, Taş ve Toprak Ürünleri Sanayii sektör toplantısı gerçekleştirildi. 16 Haziran 2021 tarihinde İSO Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Keleş’in başkanlığında video konferans olarak yapılan toplantıya, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Özyurt ile 1, 2, 3 ve 4. Grup Meslek Komitesi Üyeleri katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Keleş
İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Cemal Keleş

Toplantının açılışında konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Keleş, uluslararası ticaretin kurallarının değiştiğini, çevreye ve insana duyarlı sürdürülebilir kurumsal uygulamaların ön plana çıktığını belirterek İstanbul Sanayi Odası’nın 2021 yılında odağına “Sürdürülebilirlik” konusunu aldığını ifade etti.

Ardından İSO Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesi Müdürü Gülberk Ertap, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın neden ortaya çıktığını ve neleri kapsadığını ve sürdürülebilirlik faktörlerini içeren bir sunum yaptı. Sonrasında söz alan Meslek Komitesi üyeleri, sektörlerinin dinamikleri ve beklentileri çerçevesinde sürdürülebilirlik ile ilgili görüşlerini paylaştı.