22 ve 32. Grup Meslek Komitesi Eylül Ayı Toplantılarını Ortak Gerçekleştirdi

meslek-eylül-01

32. Grup Kauçuk ve Kauçuk Teknolojileri Sanayi Meslek Komitesi’nin talebi üzerine, kauçuk hammaddesi kullanan 22. Grup Ayakkabı ve Yan Sanayii Meslek Komitesi 02 Eylül 2020 tarihinde ortak bir toplantı gerçekleştirdi. Covid-19 sürecinde sektörlerin üretim ve satış-pazarlama ile ilgili mevcut durumlarının genel olarak değerlendirildiği toplantıda, sektörler arası işbirliği imkanları gözden geçirildi. Çin’de üretilmekte olan ve ayakkabı tabanında da kullanılan “light kauçuk” olarak da tabir edilen ürünün ülkemizde üretimi ve kauçuk sektöründe sertifikasyon gibi konular da ayrıca ele alındı. Kauçuk konusunda yapılacak çalışmaların sektör ayrımı gözetilmeksizin birlikte gerçekleştirilmesine vurgu yapılan toplantıda, bu anlamda sektörel dernekler arası ilişkilerin kuvvetlendirilmesinin faydalı olacağı dile getirildi.