Elektrikli Teçhizat ve Elektronik Ürünler Sanayii Sürdürülebilirlik Toplantısı

Foto-3-880x410

İstanbul Sanayi Odası (İSO), sürdürülebilirlik konusunun sektörel olarak ele alınacağı bilgilendirme toplantılarına Elektrikli Teçhizat ve Elektronik Ürünler sektörü ile devam etti. 3 Haziran 2021 tarihinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan’ın başkanlığında video konferans olarak yapılan toplantıya 48, 49, 50, 51 ve 52. Grup Meslek Meslek Komitesi Üyeleri katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan
İSO Yönetim Kurulu Başkan
Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan

Toplantının açılışında konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan, Odamız bünyesinde, uzmanlar, sanayiciler ve akademisyenlerin katılımı ile bir Sürdürülebilirlik Platformu oluşturulduğunu ifade etti. Bu platform ile sanayi için sürdürülebilirlik konusunda strateji oluşturulmasının hedeflendiğini söyleyen Saruhan, bu yılki İSO Sanayi Kongresi’nin ana temasının da sürdürülebilirlik olacağını dile getirdi.

Ardından İSO Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesi Müdürü Gülberk Ertap, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın neden ortaya çıktığını ve neleri kapsadığını ve sürdürülebilirlik faktörlerini içeren bir sunum yaptı. Sonrasında söz alan Meslek Komitesi üyeleri, sürdürülebilirlik ile ilgili görüşlerini paylaştı.