İstanbul Sanayi Odası’nın Kasım Ayı Meclis Konuğu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Oldu

47grup-meclis-haberi

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), Kasım ayı olağan Meclis toplantısı, 28 Kasım 2018 tarihinde “Rekabet, Bilim ve Teknoloji Odaklı Dünyada Yeni Eğitim Modeli Vizyonu'nun Sanayimiz Açısından Önemi” ana gündemi ile Odakule’de yapıldı. İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın yönettiği Meclis toplantısının konuğu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: “Eğitim kendi başına bütünselliği olan bir unsur değildir. Demokrasi ve ekonomi ile birlikte hareket etmesi gerekir. Eğitimi sınıfların içinde olup biten bir hadise olarak değerlendirmiyoruz. Eğitim, hayat sahnesinin her boyutunda devam eden bir işlemdir. İstanbul Sanayi Odası bundan sonraki süreçte büyük projelere birlikte imza atacağımız bir ortak olacaktır” dedi.

İSO Meclis Üyesi Fikret Kaya

Söz konusu toplantıda İSO Meclis Üyesi Fikret Kaya “En büyük sorunumuzun meslek okulları olduğunu biliyoruz. Geçmiş yıllara baktığımız zaman sanayide başarılı olan insanların çoğunun sanat okulu ya da çıraklık okulundan mezun olduğunu görüyoruz. Sanayicinin, gelecekte kendilerini geliştirmesi için ve sektörlerini daha iyi tanıtabilmesi adına çocuk yaşta insanları yetiştirmek gerekiyor. Bugün mavi yaka, beyaz yaka diye çalışanlarımız birbirinden ayrılıyor. Mavi yaka denildiği zaman meslek okulları da bunun içine giriyor. Belki pratikte durum böyle değil ama uygulamalarda kesinlikle değer verilmediğini söyleyebiliriz. Mesela bazı çalışan grubunu da ara eleman olarak adlandırıyoruz. Bizce ara eleman terimi oldukça yanlış. Bir aile çocuğunun üniversite mezunu olması halinde geleceğinin garanti altına alınacağını düşünüyor. Kamuoyunda üniversiteye bitirmeyen bir çocuğun evlenemeyeceğini, askere gidemeyeceğini düşünüyor. Milli eğitim politikamızda ara eleman yerine meslek edinme adı altında çocuklarımızı eğitmeliyiz. Çocuklarımızı ve ailelerini bu işe teşvik etmemiz çok önemli diye düşünüyorum.” dedi.