Makine, Aksam ve Metal Eşya Sanayii Sürdürülebilirlik Toplantısı

makine-aksam-metal-surdurulebilirlik-toplantisi

İstanbul Sanayi Odası (İSO), sürdürülebilirlik konusunun sektörel olarak ele alınacağı bilgilendirme toplantılarına Makine, Aksam ve Metal Eşya Sanayii sektörü ile devam etti. 17 Haziran 2021 tarihinde İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar’ın başkanlığında video konferans olarak yapılan toplantıya İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bekir Yelken, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Serdar Urfalılar ile 40, 41, 42, 44, 45, 46 ve 47. Grup Meslek Komitesi Üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar, günümüzde şirketlerin sadece mal-hizmet üretimi ve satışı ile finansal başarı elde etmelerinin yeterli olmadığını, özellikle uluslararası ticaretin kurallarının değiştiğini ve artık ekonomik, çevresel ve sosyal unsurların da şirket faaliyetlerinde ve karar mekanizmalarında dikkate alınması, çevreye ve insana duyarlı kurumsal uygulamaların ön plana çıkarılmasını ifade etti.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar
İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Kemal Akar

Konuşmasında Akar ayrıca, İstanbul Sanayi Odası olarak 2021 yılında odağımıza “Sürdürülebilirlik” konusunun ele alındığını ve ilk önce Odamızın organizasyon yapısının değiştirilerek sürdürülebilirlik çalışmalarımızı yürütmek üzere İSO Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesinin hayata geçirildiğini belirtti.

Ardından İSO Sürdürülebilirlik ve Koordinasyon Şubesi Müdürü Gülberk Ertap, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın neden ortaya çıktığını ve neleri kapsadığını ve sürdürülebilirlik faktörlerini içeren bir sunum yaptı. Sonrasında söz alan Meslek Komitesi üyeleri, sürdürülebilirlik ile ilgili görüşlerini paylaştı.